Pstruh v alobale na taliansky spôsob

  autor   8208x

Suroviny:

4 pstruhy po 300 g
250 g šampiňónov
50 g masla (alebo tuku)
150 ml suchého Martini bianco
4 paradajky
1 cibuľa
šťava z 2 citrónov
zväzok zelenej petržlenovej vňate
zväzok tymianu
mleté čierne korenie
soľ
alobal.

Postup:

Kuchynsky upravené pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a naplníme zelenou petržlenovou vňaťou. Na masle alebo tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na kúsky a spolu s nasekaným tymianom primiešame k šampiňónom. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pripravíme si 4 kúsky alobalu. Na alobal položíme pstruhy a navrch porozdeľujeme šampiňónovú zmes. Pokvapkáme Martini. Alobal uzavrieme a pečieme v rúre predhriatej na 200 oC asi 18 až 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus