Pstruhy na cibuli

  autor   5700x

Suroviny:

4 pstruhy
3 lyžice oleja
400 ml prírodného bieleho vína
8 cibúľ
2 lyžice masla
majorán
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Vypitvané pstruhy umyjeme, osolíme a okoreníme. V rozpálenom oleji opražíme na kolieska nakrájanú cibuľu a rozložíme ju na dno pekáča (ohňovzdornej misy). Na cibuľu uložíme pstruhy, polejeme ich vínom, posypeme majoránom, pokvapkáme roztopeným maslom, zakryjeme a pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre. Potom pstruhy odokryjeme a dopečieme domäkka. Podávame obložné udusenou cibuľou so zemiakovými hranolkami alebo zemiakovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus