Račí puding s vajciami

  autor   2641x

Suroviny:

30 rakov
100 g šunky
teľacie mäso
7 vajec
150 g masla
lyžica múky
strúhaný biely chlieb
koreniny.

Postup:

Raky uvaríme, mäso vyberieme a nadrobno nakrájame. Zo šťavy, ktorá ostala, a zo 100 g masla vymiešame račie maslo, ktoré drevenou vareškou roztrieme dobiela. K maslu pridáme 3 celé vajcia a 4 žĺtky, nakrájané teľacie mäso, soľ a toľko strúhaného chleba, aby sme mohli zamiesiť cesto. Servítku natrieme maslom, vložíme pripravenú masu a asi 1 hodinu varíme vo vode. Jedlo podávame s bielou omáčkou s rakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus