Ragú z králika

  autor   2783x

Suroviny:

1000 g králičieho mäsa (8 kúskov)
1 lyžica masla
3 lyžice červeného vína
1 strúčik cesnaku
1 zelená paprika
4 lyžice paradajkového pretlaku
3 lyžice vody
štipka kajenského korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Opekaciu nádobu predhrievame 4 minúty pri výkone 600 W. Rozpustíme v nej maslo. Do nádoby vložíme mäso a opekáme 3 minúty pri výkone 500 W. V polovici opekania premiešame. Cesnak olúpeme, prelisujeme a spolu s paradajkovým pretlakom pridáme k mäsu. Pridáme umytú, očistenú a na tenké rezance nakrájanú papriku. Zalejeme červeným vínom a vodou. Ragú dusíme prikryté 25 minút pri výkone 360 W. Mäso vyberieme. Omáčku povaríme 4 minúty pri výkone 500 W, potom ochutíme soľou, čiernym a kajenským korením a nalejeme na mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus