Ragú z kurčaťa

  autor   3170x

Suroviny:

500 g kurčaťa (kuracích drobkov)
200 ml smotany
100 g karfiolu
100 g koreňovej zeleniny
50 g šampiňónov
50 g sterilizovaného hrášku
1 lyžica tuku
2 lyžice oleja
40 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Očistené a umyté kura vložíme do vody spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou, osolíme a uvaríme domäkka. Uvarené mäso a zeleninu vyberieme z vývaru, vývar zahustíme zápražkou pripravenou z oleja a múky. Varíme asi 20 minút a precedíme. Osobitne uvaríme karfiol rozobratý na ružičky a sterilizovaný hrášok. Vložíme do vývaru, pridáme aj nakrájané a vykostené mäso a zeleninu. Zjemníme smotanou a necháme veľmi krátko prevrieť. Nakoniec pridáme natenko nakrájané šampiňóny, ktoré sme udusili na tuku a nadrobno nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Podávame so žmľovými knedličkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus