Raky na karí

  autor   2602x

Suroviny:

Raky z konzervy
50 g masla
100 g ryž
polovica šalátovej uhorky
2 cibule
3 lyžice mäsového vývaru
1 lyžica karí korenia
1 lyžica sójovej omáčky
20 g kandizovaného ďumbieru
šťava z polovice citróna
pol čajovej lyžičky kajenského korenia.

Postup:

Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na masle dozlata. Posypeme ju karí a ďumbierom nakrájaným nadrobno, zalejeme mäsovým vývarom a povaríme asi 5 minút. Uhorku olúpeme, nakrájame na kocky a spolu s rakmi z konzervy primiešame k cibuli. Ochutíme citrónovou šťavou a sójovou omáčkou a znova podusíme asi 5 minút. Nakoniec podľa chuti okoreníme kajenským korením. Na zohriatu misu uložíme osobitne uvarenú ryžu a na ňu dáme pripravenú zmes z rakov. Podávame ako predjedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus