Rascové tyčinky

  autor   2623x

Suroviny:

500 g hladkej múky
1 balíček sušeného droždia ( Dr. Oetker )
1
8 - 2 dl mlieka
280 g masla ( tuku )
soľ
rasca

Postup:

Múku premiešame s droždím, potom pridáme soľ, rascu, mlieko a vyšľaháme. Napokon primiešame maslo. Cesto necháme prikryté odpočívať ½ hodiny na chladnom mieste. Potom ho vyvaľkáme na 0,5 cm, pokrájame na prúžky. Tyčinky preložíme na vymastený plech, potrieme vajíčkom, posypeme soľou, rascou a necháme ešte chvíľu odpočívať pri pokojovej teplote. Upečieme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus