Ravioli so špenátovou plnkou

  autor   2665x

Suroviny:

400 g rezancového cesta Plnka: 100 g jemnej klobásy
1 vajce
100 g mrazeného špenátu
1 lyžica horčice
1 až 2 lyžice strúhanky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
lyžica nasekanej bazalky
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 100 g prerastenej údenej slaniny
2 lyžice masla (alebo tuku)
4 paradajky
1 malá konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
pol zväzku bazalky
vegeta.

Postup:

Cesto natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na malé štvorce a necháme obschnúť asi na 10 minút. V mise zmiešame pomletú klobásu, nasekaný špenát, vajce a horčicu. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom a bazalkou, prípadne zahustíme strúhankou. Na polovicu každého štvorca cesta dáme špenátovú plnku a okraje natrieme vodou. Zakryjeme zvyšnou polovicou cesta a okraje dobre pritlačíme. Ravioli varíme v osolenej vode asi 5 až 10 minút (podľa veľkosti). Na omáčku rozpálime v hrnci maslo a roztopíme v ňom nadrobno nakrájanú slaninu. Pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky. Zalejeme prepasírovanými paradajkami z konzervy a uvaríme omáčku. Ochutíme nadrobno nasekanou bazalkou, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a vegetou. Dobre odkvapkané ravioli dáme na taniere, zalejeme paradajkovou omáčkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus