Ražň šiš

  autor   2216x

Suroviny:

600 g teľacieho (alebo jahňacieho mäsa)
200 ml bieleho vína
400 g zelenej papriky
400 g paradajok
250 g cibule
400 g zemiakov
150 ml oleja
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na kocky veľké 3 x 3 cm. Zelenú papriku zbavíme semien a nakrájame na rovnako veľké kocky ako mäso. Cibuľu a zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme, nakrájame na kocky a necháme odkvapkať. Na ihlice striedavo napichujeme mäso, papriku, zemiaky, cibuľu a paradajky. Ihlice vložíme na pekáč, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 oC. Po 15 minútach polejeme vínom, posypeme nasekanou cibuľou a pečieme ešte 15 minút. Keď sú mäso i zelenina mäkké, vyberieme pekáč z rúry, ihlice poukladáme na taniere s ryžou, polejeme vypečenou šťavou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus