Rebarborový koláč

  autor   7943x

Suroviny:

1 kg rebarbory
200 g práškového cukru
250 g polohrubej múky
soľ
240 g margarínu
50 g práškového cukru
4 lyžice vody
1 žĺtok
10 g margarínu na formu.

Postup:

Rebarboru očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme do misky. Posypeme ju cukrom a necháme postáť asi 20 minút. Múku s troškou soli preosejeme na dosku a spracujeme s margarínom, práškovým cukrom a vodou na cesto. Dve tretiny cesta vyvaľkáme a vyložíme ním vymastenú okrúhlu formu. Rebarboru po odkvapkaní poukladáme na cesto. Zo zvyšku sformujeme valček, ktorý pritlačíme na okraj cesta uložného vo forme. Valček potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 40 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus