Rebierka na samoborský spôsob

  autor   2055x

Suroviny:

800 g bravčového karé
600 g zemiakov
100 ml oleja
5 strúčikov cesnaku
pol viazaničky petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Karé rozkrojíme na 8 rezňov. Mäso naklepeme, potrieme soľou a na rozpálenom oleji opečieme. Opečené mäso vyberieme a odložíme na misu. Zemiaky nakrájame na väčšie plátky a opečieme na tom istom oleji ako mäso. Cesnak a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, opražíme na 2 lyžiciach oleja, pridáme 200 ml vody a necháme zovrieť. Rebierka dáme na panvicu, polejeme cesnakovo-petržlenovou zmesou, dookola rozložíme zemiaky a na miernom ohni dusíme asi 10 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus