Rezance s bravčovým mäsom Fu Yung

  autor   2299x

Suroviny:

220 g bravčového mäsa nakrájaného na tenké plátky
6 dôkladne ušľahaných vajec
220 g vlasových rezancov
3 nasekané jarné cibuľky
1 nadrobno nasekaný strúčik cesnaku
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
štvrť čajovej lyžičky jedlej sódy
1 lyžica vody
niekoľko kvapiek sezamového oleja
pol čajovej lyžičky cukru
mleté čierne korenie podľa chuti
soľ.

Postup:

Jedlú sódu zmiešame s vodou. Pridáme bravčové mäso a marinujeme ho asi 12 minút, potom ho osušíme. Rezance varíme v osolenej vode asi 4 minúty. Precedíme ich, opláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Nalejeme na ne 1 lyžicu oleja. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a pražíme v ňom cesnak dohneda. Pridáme 1 lyžičku soli a rezance za stáleho miešania oprážame asi 4 minúty dozlata. Vyberieme ich a odložíme nabok. Vo woku rozpálime dostatok fritovacieho oleja a bravčové mäso fritujeme asi 4 minúty, necháme ho odkvapkať a vyberieme. Olej vylejeme a vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja. Vložíme doň ďumbier a cibuľu, miešame a pražíme asi 2 minúty. Pridáme bravčové mäso, zalejeme ho ušľahanými vajciami a dôkladne všetko premiešame. Pridáme kukuričný škrob, sezamový olej, cukor a varíme, až zmes zhustne. Nalejeme ju na rezance a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus