Rezance s hovädzím mäsom a mandľami

  autor   1933x

Suroviny:

220 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na tenké plátky)
450 g rezancov (uvarených do polomäkka)
50 g húb (nakrájaných na plátky)
50 g vodných gaštanov (nakrájaných na plátky)
100 g sparených a olúpaných mandlí
50 g mrkvy (nakrájanej na malé kocky)
50 g zelených fazuliek (nakrájaných na menšie kúsky)
2 zelené chilli papričky (rozkrojené napoly)
1 nasekaná cibuľa
4 nasekané strúčiky cesnaku
3 lyžice oleja
250 ml kuracieho vývaru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky)
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička Glutasolu (môžme vynechať)
soľ.

Postup:

Na panvici zohrejeme 2 lyžice oleja. Cibuľu, cesnak, ďumbier a hovädzie mäso pražíme asi 3 minúty. Pridáme mrkvu a zelené fazuľky a pražíme asi 2 minúty. Pridáme vodné gaštany, huby a zelené chilli papričky a pražíme asi 1 minútu. Pridáme soľ, cukor, Glutasol a vývar. Povaríme na miernom plameni asi 1 minútu. Pokrm preložíme do misy a udržiavame ho v teple. Panvicu vyhrejeme a nalejeme doň zvyšujúci olej. Mandle a rezance pražíme asi 2 minúty. Zmiešame ich s uvarenou zeleninou a okoreníme sójovou omáčkou. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus