Rezance s makom (orechmi alebo tvarohom)

  autor   4136x

Suroviny:

1 vajce
50 g masla
100 g orechov (150 g maku alebo 200 g tvarohu)
400 g hrubej múky
70 g práškového cukru
soľ.

Postup:

Z múky, vajca, zo soli a z vody zamiesime hladké cesto, ktoré necháme postáť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na pásy, ktoré poskladáme na seba a nakrájame na hrubšie rezance. Pripravené rezance uvaríme v osolenej vode domäkka. Precedíme, pokvapkáme roztopeným maslom a posypeme nastrúhanými orechmi a cukrom. Namiesto orechov môžme rezance posypať mletým makom alebo pretretým tvarohom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus