Rezance z morčacieho mäsa

  autor   2928x

Suroviny:

400 g morčacích rezňov
3 a pol lyžice kyslej smotany
20 g masla
1 červená paprika
1 zelená paprika
2 paradajky
1 pór
worchestrová omáčka
sladká paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pór očistíme, pozdĺžne rozkrojíme, dôkladne opláchneme a nakrájame na tenké polkruhy. Papriku rozrežme, dôkladne vyčistíme, umyjeme a nakrájame na úzke pásiky. Nakrájaný pór a papriku dáme spolu s maslom do takej veľkej nádoby, aby sa do nej vošlo aj mäso. Dusíme prikryté asi 6 minút pri 600 W. Medzitým mäso opláchneme, osušíme a nakrájame na úzke, rovnako veľké pásiky. Paradajky prelejeme vriacou vodou a necháme asi 1 až 2 min. vyluhovať. Potom ich rýchlo opláchneme studenou vodou, stiahneme z nich šupku, odstránime zrniečka a nakrájame na malé kocky. Pásiky mäsa a nakrájané paradajky pridáme k podusenej zelenine, premiešame a zakryté dusíme asi 5 minút pri 600 W. Potom zmes premiešame, pridáme kyslú smotanu a dochutíme soľou, korením, paprikou a worchestrovou omáčkou. Zmes mäsa a zeleniny zakryjeme a ešte asi 4 minúty pri 600 W v rúre dodusíme. Pred podávaním necháme jedlo 3 minúty stáť, potom ho premiešame. Podávame s ryžou alebo čerstvým bielym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus