Rezeň so zemiakovou omáčkou

  autor   1961x

Suroviny:

4 teľacie rezne (po 160 g)
4 zemiaky
soľ
4 lyžice kyslej smotany
3 lyžice nakrájanej pažítky
kapary
olej
zemiaky
250 ml mäsového vývaru (vody)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme v osolenej vode domäkka. Rezne opražíme v horúcom oleji z každej strany asi po 4 minúty. Uvarené zemiaky pretlačíme cez sito a dáme naspäť do vody kde sa varili. Pridáme rozmiešanú smotanu, pažítku, kapari a korenie. Ochutíme a servírujeme s mäsom. Podávame s varenými zemiakmi v šupke, posypané petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus