Rezne na kreolský spôsob

  autor   2128x

Suroviny:

Rezne: 4 teľacie (alebo bravčové rezne)
6 paradajok
2 cibule
50 ml oleja
krížová rasca
soľ. Zelenina: 200 g čiernej fazule
1 zelená paprika
polovica cibule
1 strúčik cesnaku
2 lyžice octu
soľ. Príloha: 200 g ryž
2 feferónky
polovica cibule
2 lyžice oleja
soľ. Na ochutenie: Banány
olej.

Postup:

Fazuľu preberieme a namočíme na deň do studenej vody. Na druhý deň ju varíme v tej istej vode, v ktorej bola namočená. Potom na oleji opražíme očistenú zelenú papriku nakrájanú na rezance, rozotretý cesnak a rozštvrtenú očistenú cibuľu. Všetko zamiešame do fazule, osolíme, prikryjeme a varíme na miernom ohni, až kým fazuľa nie je mäkká. Rezne najprv opečieme na grile z obidvoch strán, potom ich nakrájame na väčšie prúžky a odložíme na teplé miesto. Paradajky olúpeme, rozštvrtíme a zbavíme jadier, dáme na nakrájanú cibuľu opražnú na oleji, osolíme, okoreníme rascou, premiešame a dôkladne podusíme. Potom na podusenú zeleninu uložíme opečené mäso, prikryjeme a na miernom ohni udržiavame v teple. Ryžu prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a opražíme na oleji, pridáme feferónky zbavené jadier a nakrájané na prúžky, chvíľu podusíme, prisypeme obschnutú ryžu a za častého premiešania opražíme. Potom prilejeme 500 ml horúcej vody, osolíme, premiešame a podusíme v dobre vyhriatej rúre. Banány olúpeme, prekrojíme po dĺžke a každú polovicu rozdelíme na tri diely, ktoré opečieme na oleji dozlata. Na zohriatu misu upravíme pripravené mäso so zeleninou, okolo striedavo uložíme porciu ryž a porciu fazule a navrch mäsa poukladáme opečené kúsky banánov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus