Rezne z bravčového bôčika

  autor   2335x

Suroviny:

300 g bravčového bôčika
100 g tvrdého syra (ementál)
2 vajcia
2 lyžice mlieka
hladká múka
strúhanka na obalenie
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Prerastený bôčik vykostíme a pomelieme. Pridáme nastrúhaný syr, vyšľahané 1 vajce, mlieko, čierne korenie, soľ a dobre premiešame. Vzniknutú zmes necháme na chladnom mieste 2 až 3 hodiny. Zo zmesi potom sformujeme malé rezne, ktoré obalíme múkou, druhým vyšľahaným vajcom a strúhankou. Vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus