Ríbezľové jablká s anízom a koriandrom

  autor   2149x

Suroviny:

200 g červených ríbezlí
125 ml likéru z čiernych ríbezlí
650 g menších jabĺk
trochu anýzu
1 lyžica koriandru
250 g žlírovacieho cukru
10 g kyseliny citrónovej.

Postup:

Ríbezle umyjeme, zalejeme 370 ml vody a necháme zovrieť. Neprikryté varíme desať minút, šťavu precedíme a odmeriame 250 ml. Zmiešame s likérom. Jablká olúpeme, nakrájame na osminky a vyberieme jadrovník. Povaríme spolu s anýzom a koriandrom na minime v ríbezľovej šťave 3 až 4 minúty. Jablká a korenie vyberieme a do čistej šťavy pridáme žlírovací cukor. Privedieme do varu a 1 minútu necháme vrieť pri vysokej teplote. Vmiešame kyselinu citrónovú a omáčku nalejeme na jablká.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus