Ríbezľový koláč so snehom

  autor   4931x

Suroviny:

3 vajcia
60 g masla
400 g ríbezlí
80 g práškového cukru
1 čajová lyžička prášku do pečiva
90 g polohrubej múky. Sneh: 3 bielky
120 g práškového cukru.

Postup:

Zmäknuté maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky a vyšľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň druhú polovicu cukru a spolu s múkou a práškom do pečiva ho zľahka zamiešame do vymiešaného masla. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a zapečieme v stredne teplej rúre. Potom ho vyberieme z rúry, posypeme ríbezľami, natrieme tuhým snehom ušľahaným z bielkov a cukru, znova dáme do mierne vyhriatej rúry a zapečieme asi 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus