Rímske závitky

  autor   2097x

Suroviny:

8 malých teľacích rezňov po 80 g
8 plátkov šunky
100 g nastrúhaného parmezánu
8 lyžíc masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
múka
šťava z 1 citróna
8 stredne veľkých lístkov šalvie
trocha cukru
mleté čierne korenie
soľ
špáradlá.

Postup:

Rezne vyklepeme natenko, každý rezeň obložíme plátkom šunky a lístkom šalvie a pevne spojíme špáradlami. Rezne osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Maslo alebo tuk rozpálime na panvici a rezne v ňom pomaly opečieme zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom a citrónovou šťavou, krátko podusíme, vyberieme a upravíme na taniere. Zvyšnú šťavu dobre osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme cukrom a nalejeme na rezne. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus