Rizoto so šafranom z mikrovlnky

  autor   3377x

Suroviny:

50 g čerstvo nastrúhaného parmezánu
2 lyžice masla
125 ml bieleho vína
120 g ryž
1 cibuľa
1 veľká paradajka
250 ml mäsového vývaru
1 lyžica olivového oleja (alebo masla)
na hrot noža šafranu
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Cibuľu olúpeme a nasekáme. Olúpané paradajky nakrájame na kocky. Olivový olej alebo maslo, cibuľu, paradajky, ryžu, mäsový vývar a asi 100 ml bieleho vína dobre premiešame. Prikryjeme a varíme 7 minút pri výkone 600 W. Pomiešame a pri výkone 360 W varíme ďalších 11 minút. Do ryž zamiešame zvyšné biele víno, šafran a kúsky masla. Ochutíme soľou a čiernym korením. Parmezán podávame zvlášť. Tip: Pri varení ryž v mikrovlnej rúre neušetríme veľa času. Pohodlné však je, ž všetky prísady môžme zmiešať a variť naraz. Potrebné nie je ani neustále miešanie, preto je tento pokrm ideálny pre začiatočníkov. Rizoto môžme spestriť aj hubami alebo paprikou, ktoré doň zamiešame hneď na začiatku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus