Rizoto so špargľou

  autor   2433x

Postup:

Na masle opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistenú špargľu nakrájanú na kratšie kúsky a dusíme asi 20 minút (konzervovanú špargľu nedusíme, len dobre prehrejeme). Občas prilejeme trochu oleja. Potom zľahka primiešame ryžu, pridáme trocha vývaru z kostí a varíme za občasného opatrného miešania a prilievania vývaru. Po asi 10 minútach varu pridáme 100 až 200 ml sladkej smotany a ešte niekoľko minút povaríme. Hotové rizoto preložíme na zohriatu misu, zakryjeme ešte osobitne uvarenou špargľou, zalejeme horúcim maslom a posypeme nastrúhaným parmezánom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus