Rizoto z bravčového mäsa

  autor   8378x

Suroviny:

400 g bravčového mäsa z pleca
250 g ryž
80 g ementálu
1 čajová lyžička paradajkového pretlaku
2 lyžice sterilizovaného hrášku
1 cibuľa
40 g masti
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na kocky a za stáleho miešania opražíme v rozpálenej masti. Osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme. Primiešame umytú ryžu, paradajkový pretlak a hrášok. Zalejeme vodou (na 1 diel ryž dáme 2 diely vody), zakryjeme a vo vyhriatej rúre udusíme domäkka. Rizoto naukladáme na taniere, posypeme nastrúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus