Rizoto z drobkov s hráškom,kukuricou a syrom

  autor   2178x

Suroviny:

Drobky z 2 kurčiat
príp.1 kurča+150 g pečene
1/2 kg guľatozrnnej ryže
730ml horúcej(vriacej)vody
1 veľká cibuľa
2 lyžice masti
1 konzerva ster. hrášku
1 konzerva ster.kukurice
4 šampiňóny
1 kocka zeleninového bujónu
1/2 lyžice vegety
150g eidamu

Postup:

Na masti opražíme nakrájanú cibuľu a na plátky pokrájané šampiňóny do ružova,pridáme umytú a odkvapkanú ryžu,nakrájané drobky,dobre opražíme,zalejeme horúcou vodou,pridáme rozdrobený bujón a vegetu a vodu z hrášku a kukurice.Zamiešame a čakáme,kým začne voda vrieť.Potom stíšime na minimum(el.sporák na 3),prikryjeme pokrievkou a dusíme 35 minút.Ryžu počas dusenia neotvárame ani nemiešame!Bola by nerovnomerne uvarená.Keď je hotová,primiešame kukuricu a hrášok,dosolíme.Na tanieri posypeme strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus