Rizoto z hydiny

  autor   2965x

Suroviny:

2100 g hydiny (hmotnosť neočistenej)
600 g ryž
100 g margarínu
65 g cibule
40 g konzervovaného zeleného hrášku
1200 ml vývaru na podliatie ryž
65 g tvrdého syra na strúhanie
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hydinu očistíme, uvaríme, oberieme z kostí, mäso nakrájame na kocky a dáme dusiť na slabo opražnú cibuľu. Ryžu preberieme, vymyjeme, pridáme k mäsu, zalejeme vývarom z hydiny, pridáme korenie, soľ, krátko povaríme, pridáme zelený hrášok a pod pokrievkou dusíme v rúre domäkka. Hotové rizoto premiešame a jednotlivé porcie posypeme najemno strúhaným syrom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus