Rizoto z lastúrnikov

  autor   2477x

Suroviny:

750 g slávok jedlých
750 g skalokazu datľovitého
300 g ryž
100 ml olivového oleja
50 g nastrúhaného ovčieho syra
250 g paradajok
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Lastúrniky dusíme 5 minút vo vlastnej šťave. Keď sa začnú otvárať, odložíme ich z ohňa, necháme vychladnúť, vyberieme vnútro a dáme na misu. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať, všetko nakrájané najemno. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme a privedieme do varu. Potom primiešame ryžu a ďalej dusíme, pričom zmes podľa potreby podlievame teplou vodou. Keď je ryža mäkká, pridáme mäso z mušlí, osolíme, okoreníme a dusíme ešte 10 minút. Hotové rizoto posypeme nastrúhaným ovčím syrom a podávame so šalátom z čakanky alebo valeriánky.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus