Robotnícka pochúťka

  autor   2232x

Suroviny:

600 g bravčovej krkovičky (alebo mäsa z hlavy či podbruška)
120 g bravčovej pečene
cesnak
3 až 4 žmle
1 čajová lyžička detskej krupice
70 g masti
6 lyžíc vývaru
majorán
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

V slanej vode uvaríme mäso, potom ho pomelieme spolu so surovou bravčovou pečeňou. Primiešame pomleté žmle, ktoré najskôr namočíme do mlieka a vytlačíme. Všetko spolu podľa chuti osolíme, okoreníme a rozriedime vývarom z mäsa. Masa by mala byť vláčna, nie riedka; ak treba, primiešame 1 čajovú lyžičku detskej krupice. Na pekáči rozpálime masť, vložíme do nej masu, urovnáme a pečieme v horúcej rúre asi 20 minút. Podávame so zemiakmi a s kyslou kapustou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus