Roláda z kapustných listov

  autor   2141x

Suroviny:

500 g hovädzieho mäsa
150 g bravčového mäsa
150 g údeného jazyka
100 g údenej slaniny
1000 g nakladaných kapustných listov
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
4 lyžice oleja
1 citrón
3 klinčeky
2 bobkové listy
škorica
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hovädzie a bravčové mäso nakrájame nadrobno. K mäsu pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Okoreníme nastrúhanou citrónovou kôrou, rozdrvenými klinčekmi, škoricou, bobkovým listom, nastrúhaným muškátovým orechom, soľou a mletým čiernym korením. Všetko dobre premiešame a pripravenou zmesou naplníme kapustné listy. Potom listy opatrne zvinieme. Hlbokú hlinenú nádobu vymastíme olejom a vyložíme zvyšnými kapustnými listami. Rolády z kyslej kapusty vložíme do nádoby a pridáme k nim jazyk a údenú slaninu, oboje nakrájané na menšie kusy. Do nádoby vlejeme mäsový vývar alebo vlažnú vodu a dusíme asi 3 hodiny na miernom ohni. V lete toto jedlo pripravujeme z čerstvej kapusty alebo z viničných listov.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus