Rolovaná šunka

  autor   2612x

Postup:

Nasolenú šunku vykostíme, okrem kolena, ktoré zostáva vcelku so šunkou. Pri vyberaní rúrovej kosti šunku opatrne pozdĺžne narežme, aby sa lepšie rolovala. Dobre upravenú ju začneme rolovať zo stredu smerom ku kolenu, asi na prst od seba, hrubším špagátom. Pri kolene potom dobre zaviažme a so špagátom sa vrátime na chudej strane šunky zase do stredu, odkiaľ rolujeme opäť podobne k druhému koncu a naostatok dva razy protiľahlo po dĺžke šunky každé obtočenie špagátom podvlečieme. Na strane s kožou musí rolovanie i podvliekanie vyzerať pekne a rovno. Takto upravené šunky sa dajú potom údiť a varia sa ako každé iné mäso.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus