Rolované teľacie stehno

  autor   2019x

Suroviny:

1000 g teľacieho stehna
200 g údenej slaniny (alebo údenej šunky)
100 ml bieleho vína
2 mrkvy
1 zeler
200 ml mäsového vývaru
100 g nakladaných uhoriek
1 cibuľa
1 viazanička petržlenovej vňate
rozmarín
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso rozrežme tak, aby tvorilo veľký plát hrubý 1 cm. Osolíme ho a prešpikujeme pásikmi údenej šunky a nakladanými uhorkami nakrájanými na štvrťky. Mäso zvinieme a previažme niťou. Položíme ho na pekáč, pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu, cibuľu, zeler a petržlenovú vňať, bobkový list, posypeme rozmarínom, polejeme horúcim olejom a dáme do rúry piecť. Keď mäso získa peknú farbu, polejeme ho vínom a mäsovým vývarom. Potom ho upečieme domäkka. Upečené mäso nakrájame na tenké plátky. Výpek precedíme a podávame k mäsu. Podávame so zemiakovými knedľami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus