Rolovaný bravčový bôčik

  autor   3432x

Postup:

Tenší solený bravčový bôčik zbavíme rebierok i chrupiek. Kraje zarovnáme a bôčik stočíme pozdĺžne mäsom dovnútra. Uprostred a na ľavom kraji zviažme a od pravého konca smerom k ľavému začneme špagátom asi 1 cm od seba pevne rolovať; ukončíme slučkou na zavesenie. Zrolovaný bôčik musí byť pevne stiahnutý, nemusí však mať presne guľatý tvar, ale v reze tvorí skôr tvar podkovy. Pomaly a dobre uvaríme, potom zavesíme na palicu, potrieme cesnakom, rozriedenou paprikou a prípadne krvou. Dáme do udiarne oschnúť.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus