Roštenka s plnkou

  autor   1996x

Suroviny:

4 plátky hovädzej roštenky
100 g hovädzieho mäsa zo stehna
50 g slaniny
1 vajce
hríby
ryža
zelenina
cibuľa
polovica žmle
masť
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
bobkový list
celé čierne korenie
soľ.

Postup:

4 plátky roštenky naklepeme z oboch strán a osolíme. Pomelieme mäso zo stehna (alebo z pleca) a 50 g slaniny. Pridáme pol namočenej žmle, trocha ryž, niekoľko dusených hríbov, zelenú petržlenovú vňať a vajce. Všetko dobre premiešame. Roštenky naplníme a zviažme. Do panvice dáme 1 lyžicu masti, zeleninu nakrájanú na kolieska, cibuľu, bobkový list a celé čierne korenie. Keď je masť rozpálená, dáme do nej roštenky s plnkou a dusíme domäkka.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus