Roštenka z teľacieho mäsa

  autor   2211x

Suroviny:

700 g teľacieho stehna (alebo pleca)
1 petržlen
2 mrkvy
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica masti
1 lyžica mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, trochu naklepeme, osolíme a okoreníme. V rozpálenej masti ho opečieme z oboch strán. Do masti pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, mrkvu a petržlen. Opražíme trocha múky, pridáme mletú červenú papriku a podlejeme vodou alebo vývarom. Dusíme pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne (musíme dať pozor, aby sa nepripieklo). Občas polievame vodou a masťou. Mäkké mäso dáme na misu, šťavu precedíme a nalejeme na mäso. Podávame horúce.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus