Rozbíf

  autor   3596x

Suroviny:

1000 g roštenky
olej
masť na opekanie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rozbíf pripravíme z dobre odležaného kusa roštenky. Mäso umyjeme, odblaníme, osolíme, potrieme korením a olejom a necháme odležať na chladnom mieste 2 až 3 dni. Pred prípravou ho rukou naklepeme a premasírujeme. Prudko ho opečieme v rozpálenom tuku zo všetkých strán. Potom ho vložíme do vyhriatej rúry a pečieme bez podlievania 30 až 60 minút. Po 30 minútach je vo vnútri krvavý (anglický rozbíf), po 60 minútach je dôkladne prepečený aj vo vnútri. Upečený rozbíf nakrájame na tenké plátky. Podávame s rôznymi prílohami - zemiaky, ryža, chlieb, ako aj omáčkami a zeleninou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus