Rumpsteak - anglická roštenka

  autor   3323x

Suroviny:

4 veľké plátky roštenky
maslo
olej
200 ml hovädzieho vývaru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Plátky roštenky slabo naklepeme, osolíme, okoreníme, okraje narežme, aby sa neskrútili, a opečieme v rozpálenom oleji z každej strany asi 8 minút. Zo šťavy po opekaní mäsa pozberáme tuk, pridáme do nej kúsok masla, prilejeme hovädzí vývar alebo len horúcu vodu, povaríme a zalejeme ňou roštenky uložné na zohriatej mise. Podávame s opečenými zemiakmi a s dusenou zeleninou. Na ochutenie pridáme kečup, horčicu alebo worcestrovú omáčku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus