Ružičkový kel s mäsovými knedličkami

  autor   1899x

Suroviny:

375 g mletého mäsa
1 vajce
30 g masla
600 g ružičkového kelu
250 g paradajok
zemiaková kaša z prášku
1 cibuľa
750 ml mäsového vývaru (instant)
olej
2 lyžice strúhanky
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mleté mäso, vajce, strúhanku a nasekanú petržlenovú vňať vymiešame. Pridáme soľ a korenie a vytvarujeme malé knedličky. Ružičkový kel očistíme. Nakrájanú cibuľu podusíme na oleji. Pridáme kel a knedličky. Všetko to zalejeme mäsovým vývarom a 15 minút prikryté dusíme. Medzitým olúpeme paradajky, rozštvrtíme ich a pridáme ku kelu. Dusíme ešte asi 10 minút. Jedlo potom poprášime zemiakovou kašou a necháme prevrieť za občasného miešania asi 2 minúty. Dochutíme soľou a korením. Podávame s chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus