Ryba na soli

  autor   2393x

Suroviny:

1 ryba (ostriež
kapor
šťuka)
1 lyžica masla
citrónová šťava
2000 g soli.

Postup:

Rybu vyčistíme, umyjeme a osušíme. Polovicu soli nasypeme do pekáča, vložíme rybu a zasypeme zvyškom soli tak, aby bola soľou celkom prikrytá. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 45 až 50 minút. Potom oheň zmiernime a pečieme ďalších 30 minút. Upečenú rybu vyberieme (šupiny by mali zostať v soli) a pokvapkáme roztopeným maslom a citrónovou šťavou. Podávame s pečenými zemiakmi a s tatárskou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus