Ryba podľa mlynárky

  autor   2364x

Postup:

Z ryby odrežme hlavu a plutvy, vypitváme ju, rýchlo opláchneme studenou vodou, necháme odkvapkať a osušíme utierkou. Potom ju pokvapkáme citrónovou šťavou, ktorú necháme vsiaknuť, mierne osolíme a obalíme hladkou múkou. Na panvici rozpálime olej, rybu na ňom opečieme z každej strany asi 1 minútu, trocha podlejeme vodou a pečieme na každej strane asi 10 minút. Upečenú rybu vyberieme z panvice na zohriatu misu, posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, ozdobíme štvrťkami citróna, prípadne aj hlávkovým šalátom, zalejeme rozpáleným maslom a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus