Ryba s kurčaťom a zeleninou

  autor   2332x

Suroviny:

450 g filé z platesy alebo ryby zvanej morský jazyk (nakrájané na kúsky veľké asi 5 cm)
220 g vykosteného kurčaťa (nakrájaného na plátky veľké 5 cm)
6 sušených čínskych húb (namočených a nakrájaných na plátky)
50 g čerstvých mladých húb (len klobúčiky
nakrájané na plátky)
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
100 g zeleninovej zmesi (hrášok
mrkva
sójové výhonky)
1 malá cibuľa (olúpaná a nakrájaná na kolieska)
50 g vňate horčice
kučeravý kel (alebo brokolica)
1 čajová lyžička oleja
horúci olej. Marináda: 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
pol čajovej lyžičky Glutasolu (môžme vynechať)
2 čajové lyžičky horúceho oleja
1 čajová lyžička bieleho korenia
štvrť čajovej lyžičky soli.

Postup:

Rybu umyjeme a osušíme. Prísady do marinády zmiešame a rybu marinujeme asi 15 minút. Vňať horčice, kel alebo brokolicu sparíme asi 1 minútu vo vriacej osolenej vode. Necháme ju odkvapkať a odložíme nabok. Rozohrejeme wok s 1 lyžicou horúceho oleja a zeleninovú zmes a cibuľu pražíme za stáleho miešania asi 2 minúty. Pridáme vňať horčice, miešame a pražíme asi 1 minútu. Necháme ju odkvapkať a preložíme na tanier. Hlboký tanier potrieme horúcim olejom a striedavo naň poukladáme odkvapkanú rybu, huby, kurča a bambusové výhonky. Tanier umiestnime nad parák. Prikryjeme a varíme v pare nad vriacou vodou domäkka. Rozohrejeme wok a vložíme doň prísady do omáčky a marinádu z ryby. Uvedieme do varu a povaríme na miernom plameni do zhustnutia. Ryby uvarené v pare, kurča a huby poukladáme na servírovací podnos a polejeme horúcou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus