Ryba so sezamovou omáčkou

  autor   2237x

Suroviny:

Ryba so sezamovou omáčkou Asi 1500 g ryby (šťuka
zubáč
lipeň
kapor)
1 zelená paprika
100 g jadier vlašských orechov
200 g bieleho hrozna
100 g sezamovej pasty (alebo sezamového semienka)
3 cibule
3 strúčiky cesnaku
200 ml oleja
50 ml citrónovej šťavy
nasekaná zelená petržlenová vňať
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Rybu očistíme, vypitveme a zvonka i zvnútra potrieme soľou. Potom ju dáme do ohňovzdornej misy, do ktorej sme naliali trocha oleja a aj zvrchu polejeme olejom. Necháme odpočívať asi 30 minút. Na panvici rozpálime olej, podusíme na ňom cibuľu nakrájanú nadrobno, zelenú papriku nakrájanú na prúžky, pridáme nasekané jadrá vlašských orechov a opečieme za stáleho miešania asi 5 minút. Nakoniec pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať a rozpolené bobule zeleného hrozna, z ktorých sme vybrali jadierka. Zmes zľahka premiešame, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, naplníme ňou vnútro ryby, telo uzavrieme špáradlom a pečieme v mierne vyhriatej rúre z obidvoch strán asi 30 až 45 minút (podľa veľkosti ryby). Sezamovú omáčku si pripravíme z cesnaku nasekaného nadrobno, drveného sezamového semienka, trochy vody, citrónovej šťavy a soli. Upečenú rybu ozdobíme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a bobuľami hrozna. Omáčku podávame osobitne v omáčniku.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus