Ryba so zeleninou a tofu

  autor   2613x

Suroviny:

220 g filé z tresky (nakrájané na plátky veľké 5 cm)
4 kocky tofu (nakrájané na štvorce veľké 2 cm). Omáčka B: 1 lyžica vína Šao-sing
1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky cukru
900 ml kuracieho vývaru
štipka bieleho korenia
štipka soli. Koreniny a pochutiny na rybu A: pol čajovej lyžičky vína Šao-sing
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu
3 lyžice oleja
pol čajovej lyžičky soli. Koreniny a pochutiny na kapustu C: 100 g kapusty
30 g čerstvo vylúpaného alebo mrazeného hrášku
1 malá mrkva (nadrobno nakrájaná)
30 g sójových výhonkov
niekoľko plátkov papriky (nakrájaných na malé kocky)
2 posekané jarné cibuľky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 a pol čajovej lyžičky kukuričného škrobu (zmiešaného s 2 lyžicami vody)
pol čajovej lyžičky cukru
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nadrobno nasekaného)
štipka soli.

Postup:

Tofu namočíme na asi 2 minúty do studenej vody. Dobre ho osušíme. Prísady do omáčky B zmiešame a odložíme nabok. Rybu umyjeme a dobre osušíme. Zmiešame koreniny a pochutiny A rybu marinujeme asi 12 minút. Rozohrejeme wok a nalejeme doň polovicu oleja. Keď je dosť horúci, pridáme kapustu a koreniny a pochutiny C, miešame a pražíme asi 2 minúty. Kapustu necháme dobre odkvapkať a tekutinu vylejeme. Rozohrejeme wok a nalejeme doň zvyšný olej. Pridáme ďumbier a cibuľu, miešame a pražíme asi 1 minútu. Pridáme prísady do omáčky B a uvedieme do varu. Pridáme rybu a varíme asi 1 minútu. Pridáme tofu a povaríme na miernom plameni asi 6 minút. (Sójový syr tofu by mal byť na dotyk pórovitý ako huba.) Pridáme kukuričný škrob rozmiešaný s vodou. Miešame a zvoľna varíme na miernom plameni do zhustnutia omáčky. Pridáme kapustu a povaríme ďalšie 2 minúty. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus