Rybacia čorba

  autor   3036x

Suroviny:

1000 g viacerých druhov rýb
150 g ryž
50 ml olivového oleja
200 g mrkvy
1 zeler
2 petržleny
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 bobkové listy
celé čierne korenie
soľ.

Postup:

Do hrnca vložíme očistené ryby, koreňovú zeleninu, cesnak, opražnú cibuľu, bobkové listy a celé čierne korenie. Zalejeme vodou a dáme variť. Po zovretí zmiernime prívod tepla, prilejeme olivový olej a varíme asi 30 minút na miernom ohni. Keď sú ryby mäkké, odložíme hrniec z ohňa, polievku precedíme, ryby vyberieme a vykostíme. Polievku opäť privedieme do varu, podľa chuti osolíme, pridáme rybu a varíme ešte 10 minút. Uvarené ryby a zeleninu upravíme v polievkových miskách, zalejeme polievkou a ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus