Rybacia nátierka

  autor   5639x

Suroviny:

Budeme potrebovať: väčšiu konzervu sardiniek
alebo makrel
1 menšiu cibuľu
horčicu
2 vajíčka
rastlinné maslo
2 trojuholníčky taveného syra
kyslú smotanu
alebo biely jogurt
soľ
vegetu
mleté čierne korenie

Postup:

Cibuľu nakrájame nadrobno, vložíme do misky, pridáme sardinky a rozmiešame. Vajíčka uvaríme natvrdo a nadrobno posekáme, pridáme k zmesi. Podľa chuti pridáme maslo (1-2 polievkové lyžice), syr, smotanu, asi 2-3 čajové lyžičky horčice, a dochutíme vegetou, soľou a korením. Podávame s čerstvým zemiakovým chlebom a čajom. (Kto má kuchynský robot, alebo mixér môž si nátierku vyšľahať do peny; v takom prípade netreba nič krájať nadrobno.)

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus