Rybárska čorba

  autor   2910x

Suroviny:

1500 g rozličných druhov sladkovodných rýb
2 žĺtky
250 g cibule
4 krajce chleba
1 zelená paprika
1 citrón
1 viazanička petržlenovej vňate
1 zelerový list
1 bobkový list
2 zrnká celého čierneho korenia
soľ.

Postup:

Očistené a umyté ryby nakrájame na väčšie kusy, dáme do hrnca a posypeme nasekanou cibuľou. Pridáme petržlenovú vňať, zelerový list, nakrájanú zelenú papriku, bobkový list, celé čierne korenie a osolíme. Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni. Žĺtky rozhabarkujeme v citrónovej šťave. Krajce chleba opečieme a dáme do polievkových tanierov. Hotovú polievku odložíme z ohňa, vmiešame do nej rozhabarkované žĺtky a hneď ju nalejeme na opečené krajce chleba.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus