Rybársky koláč

  autor   2927x

Suroviny:

750 g olúpaného filé z tresky
120 g uvarených studených veľkých kreviet
3 vajcia
90 g masla na vymastenie
1000 ml mlieka
1 malá cibuľa
60 g múky
2 bobkové listy
5 až 7 vetvičiek vňate petržlenu
10 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ. Ružičky z popučených zemiakov: 4 lyžice mlieka
60 g masla
4 zemiaky
.

Postup:

Uvaríme zemiaky, vodu zo zemiakov zlejeme a popučíme ich v panvici. V menšej panvici zohrejeme mlieko, pridáme maslo, osolíme, okoreníme, dobre premiešame a pridáme do zemiakov. Po dobu 5 minút miešame na miernom ohni dovtedy, kým nie sú zemiaky ľahké a nadýchané. Zemiaky necháme vychladnúť a potom ich naložíme do plniaceho vrecúška s hviezdicovým uzáverom. Do panvice nalejeme mlieko, pridáme zrnká čierneho korenia, bobkový list, rozštvrtenú cibuľu. Necháme zovrieť, zoberieme z ohňa, prikryjeme a na teplom mieste necháme 10 minút vylúhovať. Rybu dáme do mlieka a pomaly varíme 5 až 10 minút, aby sa nerozvarila. Po uvarení vyberieme a rozkúskujeme. V panvici rozpustíme maslo, pridáme múku, miešame kým sa zápražka nespení. Rajnicu odstavíme z ohňa a cez cedidlo prelejeme mlieko, ktoré sme si odložili pri varení rýb. Zápražku s mliekom vymiešame a uvaríme. Omáčku osolíme a okoreníme a zamiešame narezaný petržlen. Roztopeným maslom vymastíme misu na pečenie. Jednu tretinu omáčky naberieme do misy. Kúsky rybieho mäsa poukladáme na omáčku v rovnomernej vrstve. Mäso zalejeme zvyškom omáčky, na ktorú rovnomerne naukladáme krevety. Na krevety roztrúsime nakrájané vajcia natvrdo. Pretláčaním popučených zemiakov formujeme na povrch koláča ružičky, ktorými ho prikryjeme. Pečieme 20 až 30 minút. Teplý koláč podávame priamo z misy.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus