Rybí nákyp so zeleninou

  autor   2176x

Suroviny:

4 filé z hrebenačky po 200 g
200 g syra
250 ml smotany
4 lyžice sladkej pochúťkovej smotany
4 lyžice masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
4 paradajky
1 cuketa
1 malá šalátová uhorka
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice horčice
šťava z 1 citróna
pár kvapiek worcestrovej omáčky
zväzok oregana
vegeta
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Filé položíme na pracovnú dosku. Paradajkový pretlak vymiešame s horčicou a so sladkou smotanou a zmesou natrieme porcie filé. Posypeme nasekaným kôprom. Ohňovzdornú nádobu na pečenie vymastíme a dáme do nej 2 kusy pripraveného filé. Paradajky olúpeme, cuketu a uhorku umyjeme a všetko nakrájame na kolieska. Zeleninu rozložíme na filé, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme oreganom nasekaným nadrobno. Zakryjeme zvyšnými 2 porciami filé. Prilejeme biele víno a smotanu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme vegetou. Navrch rozložíme syr nakrájaný na plátky a zapečieme v rúre predhriatej na 220 oC asi 15 až 20 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus