Rybie filé na labužnícky spôsob

  autor   5038x

Suroviny:

600 g rybieho filé
150 g šampiňónov
100 ml kyslej smotany
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
800 g zemiakov
4 vajcia uvarené natvrdo
1 lyžica masti
2 lyžice mäsového vývaru
citrónová šťava
40 g masti
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Rovnako nakrájame aj vajcia. Polovicou masti vymastíme pekáč (ohňovzdornú misu), vo zvyšnej udusíme šampiňóny nakrájané na tenké plátky. Do vymastenej misy striedavo ukladáme plátky zemiakov, vajec a šampiňónov. Osolíme, okoreníme. Navrch položíme rybie filé, ktoré sme dobre osolili, okorenili a posypali petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme roztopeným maslom, mäsovým vývarom a kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali červenú papriku. Vložíme do vyhriatej rúry a domäkka upečieme. Hotové pokvapkáme citrónovou šťavou a kyslou lahôdkovou smotanou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus