Rybie filé na šampiňónoch

  autor   3773x

Suroviny:

600 g rybieho filé
100 g šampiňónov
100 ml vývaru (instant)
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
1 cibuľa
1 lyžica kečupu
1 čajová lyžička horčice
3 lyžice oleja
1 lyžica tuku na vymastenie pekáča
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Nasekanú cibuľu speníme v oleji, primiešame očistené a nakrájané šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme na porcie nakrájané filé, osolíme, okoreníme a udusíme. Mäkké mäso preložíme do vymasteného pekáča a prudko zapečieme vo vyhriatej rúre. Udusené šampiňóny premiešame s kečupom a horčicou, podlejeme vývarom a chvíľu povaríme. Pripravenou omáčkou polejeme zapečené filé a pokvapkáme ho kyslou lahôdkovou omáčkou. Podávame s udusenou ryžou s marhuľovým kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus