Rybie ragu so šošovicou

  autor   2113x

Suroviny:

Pre 4 osoby potrebujeme:
25dkg tuniaka
25dkg šošovice
2 stonky zelera
4 paradajky
2 kocky zeleninovej polievky (bujon)
2 lyžice oleja
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 klinček
mletý koriander
1 stonku materinej dúšky
1 bobkový list
1 zväzok petržlenu
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Jednu cibuľu nakrájame na kocky, do druhej vsunieme klinček. Rybu nakrájame na dlhé, tenké plátky. Stonku zeleru nakrájame. Paradajky ošúpeme a pomliaždime. Necháme zovrieť 1 liter vody a rozpustíme v ňom polievkové kocky. Na oleji do zlatista upečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, zelerové stonky a rybu, pričom masu často miešame.
Pridáme paradajky, zeleninovú polievku, koriander, materinu dúšku, bobkový list, petržlen, cibuľu s klinčekom a ochutíme soľou a čiernym korením. Necháme zovrieť a pridáme aj šošovicu, ktorú sme predchádzajúci deň namočili do vody. Zakryjeme a varíme dovtedy, kým šošovica nezmäkne.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus